Am dorit ca festivalul nostru din 2019 să cuprindă și un eveniment inedit. Până acum aceste activități de picnic nu au cuprins și acțiuni de târguri de produse handmade. De data aceasta, am organizat un asemenea târg și pe parcursul celor trei zile ale festivalului, vizitatorii au avut posibilitatea să admire numeroase produse handmade, pretențioase, de calitate, precum și privilegiul de a se întâlni cu producătorii acestora.
Producătorii cei mai numeroși au fost din rândul celor care confecționează bijuterii. A fost foarte interesant de constatat că fiecare dintre ei folosea metode diferite de a realiza sclipitoarele produse. Au fost prezenți renumiții bijuterieri din Oradea: Eme hobby, Handmade Mónika și Biju Éva, din Cluj-Napoca: Mukit, Szerybiju, de la Miercurea Ciuc: Fahéj cu splendidele ei insigne. Cele mai originale pare să fi fost inelele confecționate din deșeuri de lemn, de către Adrian Mastelariu, firma Arbor woodcrafts. Aceste frumoase inele stau dovada cum poate fi insuflată o viață nouă lemnului.
Am avut ocazia să admirăm splendide căni ornamentate cu figuri din plastic realizate 3D, prezentate de Madarász Melinda de la Blanka Design Shop. Din Satu Mare a fost prezent Reizer Alpár cu soția, care au prezentat căni fosforescente și personalizate. Asociația Simeon din Cluj Napoca ne-a încântat cu frumoase marionete.
Un târg fără turtă dulce în formă de inimă, nu este un târg adevărat. Eli Mézes ne-a adus turtă dulce dantelată, viu colorată. Tanti Vilma din Căpușu Mare ne-a adus produse pe bază de lavandă, drept care standul ei a fost cel mai înmiresmat.
De la Târgu Mureș a fost prezent Perla-Purity cu diverse creme și mărgele. Atelierul Méhecske și Gombika au fost prezente cu frumoase produse cusute.
Am fost onorați de prezența prăvăliei Helyénvaló Helyi din Odorheiu Secuiesc, și a lui Bálint Sándor și Ágnes, maiștri producători de brânzeturi. Prăvălia deschisă de Fundația Helyénvaló Civitas la Odorheiu Secuiesc este specializată pe comercializarea produselor micilor producători locali din Odorheiu Secuiesc și din împrejurimi. Familia Bálint este membră a Asociației Producătorilor Manufacturieri de Brânzeturi din Transilvania și la parada brânzeturilor a obținut două locuri întâi și un loc doi cu produsele: iaurt și brânză topită.