Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > Balázs Panna: Greenmade zerowaste

Taguri:   green zerowaste natură

Stau și mă gândesc ce putem învăța în perioada actuală de #viatainizolare , mai ales dintr-o perspectivă zerowaste.
Aceste câteva săptămâni de cănd #stămacasă sunt ca și o secundă pentru bătrâna noastră planetă. Cu toate acestea, este uimitor cât de repede se regenerează totul în jurul nostru. Aerul este mai curat peste tot, din India până la New York, animalele se întorc in habitatul lor natural, etc etc. Acest lucru înseamnă pentru mine că DA!! planeta noastră se poate vindeca și eforturile individuale de sustenabilitate chiar pot face diferența.
Aproape toată lumea găteste acasă. Acest lucru e minunat pentru sănătatea noastră, dar aceste mâncăruri au și o amprentă ecologică mult mai redusă ca cele ambalate și semipreparate. Folosim ingrediente mai naturale și mai puțin procesate ca până acum. Multe lucruri l-am cumpărat gata făcut sau semipreparat, dar acum avem timp să le făcem chiar de la zero. Cel mai bun exemplu e pâinea, care a cam monopolizat newsfeedul pe social media în ultima vreme. Și până acum incercam să evit risipa de alimente, dar intrucât mergem odată la 2-3 săptămâni la cumpărături, mi-am dezvoltat un nou hobby de a mă atașa emoțional și de ultima frunză de salată verde.
Ne descurcăm cu ce avem în casă, mâncam doar ce avem acasă. Până acum cumpărăturile zilnice la piață au format meniul zilei/săptămânii pentru familia noastră . Azi fac meniul pe 2-3 săptămâni folosing doar ce am deja in cămară și frigider.
Suntem mai zgârciți. Cheltuim doar și numai pe lucruri într-adevăr esențiale. Si wow, ce puține sunt întradevăr necesare! Și până acum am avut un stil de viață minimalist, nici nu credeam că se poate cu și mai puțin. Dar uite, se poate. Și nu în ultimul rând: dacă ne confruntăm cu o problema mare suntem capabili să acționăm uniți. O mână de oameni trăind sustenabil poate nu pot schimba lumea, dar uite că o mulțime de oameni iși pot schimba obiceiurile cotidiene pentru o cauză comună. Ce-ar fi ca după pandemie cauza comună să fie vindecarea planetei? Voi ce idei mai aveți? Ce schimbări ÎN BINE vedeți în viața voastră sau în jurul vostru? Pe poză vedeti un sac de pâine și o pâine de casă cu maia . Stiați că sacii nostri de pâine sunt căptușiți cu un material care previne uscarea pâinii, dar are mici microperforații pentru a preveni și mucegăirea? Dacă nu ai încă sac pentru pâine, dă-mi un mesaj și-ți arăt muuulte materiale frumoase din care să alegi.