Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > Levănțica

Taguri:   levănțică perne de relaxare ulei miere cu levănțică

Ce trebuie să le știi despre minunata lavandă?
Lavanda sau levănțica este una dintre cele mai îndrăgite flori de vară. Pe lângă faptul că lavanda are o mulțime de proprietăți miraculoase, ea este aromată și poate fi plantată chiar și în grădina ta.
Fie că vrei să știi mai multe despre lavandă sau că vrei să o cultivi și tu în grădina ta, am adunat o listă de lucruri pe care trebuie să le știi despre această plantă.
Este o plantă de cursă lungă, dar ai nevoie de un soi rezistent la frig.
Lavandă este o plantă perenă care poate să trăiască și peste 50 de ani. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, ai nevoie de un soi rezistent la temperaturile scăzute din timpul iernii. Majoritatea soiurilor sunt sensibile la frig. De aceea, optează pentru soiul lavandula angustifolia. Aceasta este lavanda cu frunze înguste.
Alege câteva tufe la ghiveci și plantează-le în grădină, într-un loc însorit, bine drenat. Levănțica are nevoie de soare și de un spațiu destul de mare pentru ca ea să se dezvolte.
Cum se taie lavanda?
Tăierea lavandei trebuie făcută pe ramurile verzi. După ce a înflorit, tăiați florile pentru a evita suprasolicitarea inutilă a arbustului.
Ce poți face cu florile de lavandă:
După ce au fost tăiate, florile de lavanda sunt ideale pentru a îți face camera să miroasă mai frumos sau pentru a înmireșma hainele.
Lucruri pe care trebuie să le știi despre lavanda:
1. Lavanda are proprietăți calmante și antiseptice.
2. Este folosită pentru a face parfumuri sau uleiuri esențiale.
3. Nu are nevoie de atenție deosebită, însă are nevoie de irigare regulată, în caz de secetă.
4. Lavanda este un arbust ce are flori atât mov, cât și roz, albastre sau albe.
5. Optează pentru plantarea lavandei în fața tufelor de trandafiri. Lavanda este rezistența împotriva dăunătorilor și ea poate ajuta și trandafirii, protejându-i. (poza pixabay)