Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > Levănțica pentru toți

Taguri:   levănțică perne de relaxare ulei somn liniștit

Acum este vremea lavandei. Cei ce iubesc această aromă e bine să știe că se poate folosi pentru o mulțime de lucruri, nu numai la alungat moliile și la parfumat casa. Iată ce poți face cu lavanda pornind de la virtuțile sale.
Cu uleiul de lavandă natural poți preveni crampele musculare. Ai nevoie de trei picături de ulei esențial de calitate pe care le pui într-o lingură de ulei vegetal. Apoi masezi zona afectată.
Poți elimina durerile de spate sau de mijloc. Amestecă 15 picături de ulei esențial de lavandă cu 5 linguri de lapte praf. Apoi pune amestecul în apa din cadă și stai 15 minute.
Pentru un somn liniștit pune 3 picături de ulei esențial într-un difuzor de aromaterapie. Lasă-l să funcționeze 30 de minute înainte de a te duce la culcare. Dacă nu ai difuzor electric pune o picătură de ulei esențial pe pernă
Bun împotriva înțepăturilor de insecte. Dacă ești înțepată de insecte pune o picătură de ulei esențial pe înțepătură și tapotează. Poți repeta operațiuneaA de mai multe ori. Reduce tensiunea musculară. Adaugă 15 picături de ulei esențial de geranium, 15 picături de ulei esențial de lavandă. Pune amestecul într-un flacon de 50 ml și completează cu ulei vegetal. Cu acest amestec masează musculatura pentru relaxare.
Elimină durerile de picioare. Ai nevoie de 4 litri de apă caldă pe care o pui într-un lighenaș și adaugi 6 picături de ulei esențial de lavandă și două linguri de sare grunjoasă. Ține picioarele în lighenaș 15 minute, apoi șterge-te cu un prosop.
Alungă durerea de cap. Amestecă 3 picături de ulei în apă fierbinte și pune-le într-un inhalator. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează aburii. Vindecă pielea arsă de soare.
Dacă ai pielea iritată sau arsă în urma expunerii prelungite la soare, uleiul de lavandă te poate ajuta să scapi de mâncărimi și usturime și hidratează pielea, redându-i strălucirea. Înlătură mătreața. Masează-ți scalpul cu un amestec din 15 picaturi de ulei esențial de lavandă și două lingurițe de ulei de măsline sau de migdale, după care lași să acționeze ținând un prosop timp de o oră. Apoi te șamponezi și te clătești. Sunt necesare câteva ședințe de tratament pentru ca matreața să dispară.
Împotriva digestiei lente și a arsurilor stomacale care pot fi o urmare a alimentației incorecte sau a unui tratament cu antibiotice. Antioxidanții din lavandă au capacitatea de a reduce numărul acestor bacterii. O poți utiliza la prăjituri, în iaurt, sub formă de ceai de lavandă și vei scăpa de problemele digestive.
Uleiul esențial de lavandă nu este indicat femeilor gravide, celor care alăptează și copiilor mai mici de un an. De asemenea, persoanele diabetice ar trebui să evite folosirea uleiului de lavandă, cât și cele cu piele sensibilă.   

(sursa: libertatea.ro, foto: pinterest)