Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > MaNoKa Arts&Crafts

Taguri:   MaNoKa Arts&Crafts mobilă

1. Dragă Noémi! Cum ai devenit din traducător creator handmade?
Poate soarta a vrut așa. Mai mult de zece ani am lucrat ca și traducător sincron de filme. Am învățat foarte mult în această perioadă. A avut frumusețea, dificultatea și provocarea sa în sine. După venirea pe lume a fiului meu am continuat să traduc, dar nu mai simțeam acel entuziasm ca și înainte. Eram epuizată și a fost foarte obositoare acest gen de muncă creativă. Am vrut să creez ceva ce nu mă epuizează, dimpotrivă mă încarcă, mă inspiră.Și atunci cumnata mea, undeva în 2016 mi-a trimis din gama de vopsele Annie Sloan să le încerc. Știa că îmi plac lucrurile manuale creative. A fost iubire la prima “încercare”. De aici a pornit totul. Mi-a plăcut că e foarte ușor de folosit și că pot obține transformări spectaculoase cu această vopsea. Am început să frecventez diferite workshop-uri, unde am avut posibilitatea să învâț diferite technici de vospire și decorare mobiă. Soțul și pritenii mei mi-au sfătuit să particip la un târg handmade local cu obiectele decorative vopsite de mine. Feedback-ul pozitiv a oamenilor m-au curajat să continui. Atunci a devenit evident pt. mine că trebuie să continui pe acest drum.
2. De ce sunt vopselele Annie Sloan mai speciale?
Vopseaua Annie Sloan este o vopsea ecologică pe bază de apă, conține ingrediente naturale, non-toxice. Se usucă repede și are o putere de acoperire foarte bună. Este ușor de folosit și aderă pe aproape orice suprafață: lemn, MDF, sticlă, textil, plastic, ceramică, metal, etc….Suprafața pe care dorim să revopsim nu trebuie pregătit în special. Deci nu trebuie șlefuit sau grunduit. Dacă suprafața nu are defecte, dacă nu se cojește vopseaua anterioară de pe ea, atunci trebuie doar degresat, curățat cu apă și detergent de vase. După care începe distracția, vopsitul mobilei. Când vopseaua s-a uscat, închidem suprafața cu ceară/wax sau lac pentru protecție. Eu personal ador această activitate pentru că este distractiv, îți dă frâu liber creativității, există multe technici de decorare mobilier și omul poate crea fără limite, deoarece important nu este rezultatul perfect, ci creația în sine și salvarea valorilor.
3. Visezi la o reînnoire mai specială?
Nu aș spune că visez la reînnoirea unui anumit stil de mobilier, sau datat din o anumită epocă. Fiecare mobilă este o provocare. Fiecare primește un look nou/ diferit după revopsire. Pe mine mă satisfice procesul de reînnoire, mă incântă că pot vopsi, că se naște ceva total diferit din ceea ce a fost, că pot salva valori, iar cu asta aduc bucurie clientului, pentru că nu s-ar fi așteptat că mobila lui veche se mai poate încadra într-un interior modern.
4. Ce planuri ai pentru viitor?
Am planuri din belșug pe viitor. Îmi doresc din toată inima să deschid un magazin / atelier unde nu doar pentru a cumpăra pot intra oamenii, dar și pentru sfaturi legat de reînnoire, revopsire mobile. Ar funcționa ca și un spațiu comunitar, unde ar avea loc workshop-uri/ateliere de creație tematice despre vopsire și decorare mobile. Se formează o atmosferă nemaipomenită la astfel de workshop-uri, care oferă nu numai distracție și relaxare, dar participanții pot dobândi bazele vopsirii mobilei, ceea ce vor putea aplica și acasă pe mobilierul lor.