Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > Telka Jewelry

Taguri:   Telka Jewelry bijuterii
  1. Dragă Ibolya, te rog să te prezinți și să îți prezintăți afacerea:

Mă numesc Gábor Ibolya-Mária sunt mama a două fetițe zburdalnice și creatoarea bijuteriilor Telka.  Afacerea am pornit-o numai de un an, dar afecțiunea pentru mărgele datează din 2007 când am realizat prima bijuterie, iar de atunci această pasiune este continuă.

  1. De ce ai ales tocmai confecționarea lanțurilor de mărgele?

Realizarea lanțurilor de mărgele, în realitate, presupune un șir de tehnici. Mărgelele se pot realiza sub forma de șirag de mărgele,  și cei mai mulți când văd o bijuterie de mărgele se gândesc la un șirag de mărgele, dar lucrurile sunt puțin mai nuanțate. Aceste bijuterii se pot realiza și prin croșetare, brodare sau țesere, ca să enumăr numai câteva din tehnicile utilizate.

Dar să răspund la întrebare: copil fiind mama m-a învățat să brodez, dar nu am avut o plăcere pentru această activitate. Apoi am început să învăț tehnica tricotării, dar fără mare succes. După aceea sora mea mai mare m-a învățat să croșetez dantele, dar nici această tehnică nu s-a legat de sufletul meu.

Abia în 2007, o cunoștință mi-a arătat tehnica confecționării șiragurilor de mărgele. Și acum îi sunt recunoscătoare: mi-a deschis accesul într-o lume fabuloasă. Aceasta a fost activitatea prin care am reuțit să mă exprim, care m-a relaxat, și care activitate mi-a adus și rezultate minunate. Avalanșa culorilor, strălucirea mărgelelor, mulțimea tehnicilor și a modelelor m-a fascinat și continuă să mă fascineze.

  1. Povestește-mi despre bijuterii: câte mărgele sunt necesare pentru o brățară și cîte pentru un colier?

Aceste numere pot varia în limite largi: pot fi în jur de o sută dar pot ajunge și în jur de opt mii. Pentru o bijuterie mai mică, de exemplu pentru un cercel, numărul necesar de mărgele este nesemnificativ față de numărul necesar pentru un colier. Să fiu sinceră, pentru cele mai multe bijuterii nu pot decât să aproximez aceste cifre, îmi este imposibil să dau cifre exacte. Desigur numărul depinde și de lungimea și de grosimea bijuteriei. Într-o brățară –un model căutat- numărul de mărgele este în jur de o mie. În lanțuri de obicei sunt patru mii, dar există exemplare care includ și opt mii de mărgele. Sigur acest număr depinde și de mărimea mărgelelor cu care lucrez. Cele mai mici mărgele sunt de 1,5 mm și le folosesc pentru confecționarea lanțurilor cu modele, deoarece că cu cât sunt mai mici mărgelele cu atât sunt mai nuanțate modelele, ceea ce este foarte important la o bijuterie. Deci, cu cât sunt mai mici mărgelele, cu atât folosesc mai multe bucăți din ele.