Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Blog > Zerowaste-Balázs Panna

Taguri:   Zerowaste Ambalaje cerate Sac paine

“ Ce înseamnă protejarea mediului înconjurător? Răspunsul firesc este protejarea naturii, nu? De fapt, expresia asta este total eronată. Natura nu are nevoie de protectia noastră. Noi, oamenii avem nevoie de această protecție pentru a supraviețui.” - spune Kump Edina într-o prezentare TedX.Te pune pe gânduri, nu?
În România, lunar producem cca. 30 de kg de deșeuri per locuitor. Multiplicat cu 20 de milioane de persoane si să zicem pe 20 de ani, te cam pune și asta pe gânduri, nu?

Mă numesc Balázs Panna, sunt mama a doi copii mici. De trei ani încerc cu familia mea să reducem cantitatea de deșeuri pe care o producem, să învățăm și să ne obișnuim cu un mod de viață mai sustenabil și să-l transmit acest lucru copiilor mei. Și nu numai lor: încerc să promovez în câte mai multe locuri un mod de viață zerowaste și să ofer sprijin tuturor care au pornit pe acest drum. Așa s-a născut și Greenmade, cu scopul de a crea produse alternative menite să facă trecerea la acest stil de viață cât mai ușoară și confortabilă.

Desigur, nu adepții zerowaste vor salva Pământul. Nici veganii, cei cu gospodărie proprie sau panouri solare pe casă. Nici cei care curăță păduri, ape, spații publice în timpul lor liber, nici legislatorii, care au interzis pungile din plastic, nici protestatari a căror voce ajunge la milioane de oameni. Însă toate aceste căi împreună, noi toți care facem ceva în acest sens, împreună vom aduce schimbarea. Te bagi?