Vinde pe Yatta.ro  Cumpără  Contul meu  Coș

Termeni și condiții

Termeni si Condiții

 1. Preambul

Acesti termeni si conditii (“Termeni si Conditii”) constitute acordul legal dintre dvs. si Furnizorul Herman Noemi Edit Persoană Fizică Autorizată, administratorul website-ului ”yatta.ro”.

Acesarea si vizitarea Website-ului, inregistrarea unui cont pe Website si/sau folosirea serviciilor de publicare pe Website de anunturi pentru vanzarea, de bunuri inseamna acceptarea in totalitate si neconditionata a acestor Termeni si Conditii.

Termenii si Conditiile sunt aplicabile in cazul tuturor utilizatorilor Site-ului, inclusiv utilizatorii care contribuie informatii sau alte materiale si servicii pe site. Acest site poate contine linkuri spre alte site-uri, care nu sunt proprietatea sau nu sunt sub controlul Yatta.ro.

Yatta.ro nu are control si nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul, politica sau practicile oricarui alt site. Prin utilizarea acestui Site Dvs. absolviti in mod explicit Yatta.ro de orice responsabilitate ce ar rezulta din utilizarea Dvs. a unui alt site. Prin urmare, va recomandam sa cititi termenii si conditiile pentru fiecare dintre site-urile pe care le vizitati, atunci cand parasiti Yatta.ro.

Prezentul Acord se aplica tuturor utilizatorilor Site-ului, incluzand dar fara a se limita la utilizatori care sunt furnizori, clienti, comercianti, contribuitori de continut, informatii si oricare alte materiale sau servicii pe Site.

 1. Definiții:

Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

Furnizor – Herman Noemi Edit Persoană Fizică Autorizată, cu sediul in Cetariu nr. 211, județul Bihor, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. F5/838/2016, CUI 3612470. Furnizorul asigură funcționarea Magazinului creat pentru fiecare Vânzător, prin care Vânzătorii își prezintă produsele oferite spre vânzare.

Vânzător - orice persoana fizica sau juridică care intenționează să comercializeze prin intermediul magazinului online creat pe site-ul Yatta.ro, produsele care îndeplinesc criteriile impuse de Yatta.ro.

Cumpărător -  orice persoană fizică, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza Website-ul fiind interesata de datele, informatiile, Anunturile si/sau Serviciile ”yatta.ro”,  precum si orice persoana fizica si/sau persoana juridica care achizitioneaza produsele furnizate prin intermediul Website-ului.

Utilizator -  denumire generică utilizată pentru denumirea vânzătorilor și cumpărătorilor

Anunt - oferta publica lansata de un Vânzătorcu scopul de a fi publicata de catre Yatta.ro prin intermediul Website-ului cu privire la vanzarea unui Produs.

Produs – bun care poate fi comercializat conform legii si care îndeplinește criteriile impuse de Furnizor: produse unicate fabricate manual. Furnizorul are dreptul de a verifica dacă produsele îndeplinesc condițiile impuse, însă nu certifică îndeplinirea acestor criterii și nu răspunde pentru acestea.

Magazinul Vânzătorului. magazin virtual creat pe site-ului Yatta.ro pentru fiecare Vânzător, în vederea listării produselor oferite spre vânzare.

Abonament. taxa percepută de Furnizor pentru activarea și întreținerea magazinului online pe site-ul Yatta.ro.

     3. Yatta.ro este un Loc de Intalnire

Yatta.ro actioneaza ca un loc de intalnire pentru a permite utilizatorilor care respecta politicile Yatta.ro sa ofere, sa vinda si sa cumpare produse realizate manual intr-un format de pret fix.

Yatta.ro nu este direct implicat in tranzactiile dintre cumparatori si vanzatori. Ca rezultat, Yatta.ro nu are nici un control asupra calitatii, sigurantei, moralitatii sau legalitatii cu privire la orice aspect al produselor listate, adevarul sau exactitatea produselor listate, de capacitatea vanzatorilor de a vinde un produs sau de capacitatea cumparatorilor de a plati pentru produse.

Yatta.ro nu examineaza si nu verifica inainte de publicare utilizatorii sau continutul sau informatiile furnizate de utilizzatori. Yatta.ro nu poate garanta faptul ca un cumparator sau vanzator va finaliza de fapt o tranzactie.

Yatta.ro nu intermediează transferul dreptului de proprietate asupra produselor de la vanzator la cumparator.

Yatta.ro nu poate garanta adevarata identitate, varsta, si nationalitate a unui utilizator. Yatta.ro va incurajeaza sa comunicati direct cu potentialii parteneri de tranzactii prin intermediul instrumentelor disponibile pe site.

Yatta.ro este un loc de intalnire si, ca atare, nu este responsabil sau raspunzator pentru orice continut, de exemplu, date, texte, informatii, nume de utilizator, imagini, fotografii, profile, audio, video, articole, produse si link-uri postate de Dvs. sau alti utilizatori, sau parti din afara Yatta.ro. Folositi serviciul Yatta.ro pe propriul risc. 

 1. Reguli privind utilizatorii

4.1. Serviciile Yatta.ro sunt disponibile numai pentru, si pot fi utilizate doar de catre persoanele fizice care au varsta de 18 ani. Dvs. declarati si garantati ca aveti cel putin 18 ani si ca toate informatiile de inregistrare pe care le trimiteti sunt corecte si veridice.

Yatta.ro poate, la discretia sa, sa refuze sa ofere acces la utilizare Site-ului pentru orice persoana fizica sau entitate juridica si poate schimba criteriile de eligibilitate in orice moment.

Utilizatorii sunt obligați să respecte prevederile legale privind vânzarea sau achiziționarea produselor comercializate prin intermediul Yatta.ro.

4.2. Parola. Parola aferentă unui cont de utilizator se generează de către utilizator la crearea contului și poate fi modificat fără costuri suplimentare. Pastrati parola in siguranta. Sunteti pe deplin responsabil pentru toate activitatile, de raspundere si de daunele cauzate de incapacitatea Dvs. de a mentine confidentialitatea parolei.

Utilizatorii sunt obligați sa notifice de îndată Yatta.ro de orice utilizare neautorizata a parolei dvs. sau orice incalcare a securitatii contului. Yatta.ro nu poate fi si nu va fi facut raspunzator pentru orice pierderi sau daune care rezulta din incapacitatea Utilizatorului de a pastra confidențialitatea parolei.

4.3. Transfer de Cont. Contul creat pe site-ul Yatta.ro nu este netransmisibil. 

 1. Taxe si Servicii

5.1. Inscrierea si infiintarea unui magazin pe Yatta.ro sunt gratuite si nu implica niciun cost din partea Utilizatorilor. Yatta.ro nu percepe taxe pentru listarea unui produs pentru vanzare. Pentru funcționarea și întreținerea magazinului online, Furnizorul va percepe o taxă lunară denumită abonament ce va fi achitat de Vânzător.

5.2. Activarea magazinului se efectuează în termen de 24 de ore de la achitarea abonamentului.

5.3. Politica de Taxe Yatta.ro constituie parte integrantă a prezentelor Termeni și Condiții, si este supusa schimbarii in orice moment. Modificarile survenite in Politica de Taxe Yatta.ro si in taxele pentru serviciile Yatta.ro devin valabile dupa ce Yatta.ro va pune la dispozitie un preaviz de cel putin paisprezece (14) zile prin afisarea schimbarilor pe Site.

5.4. Inchiderea contului.  În cazul închiderii contului din culpa sau din motive ce țin de acțiunea sau inacțiunea Utilizatorului, sau în cazurile în care închiderea contului intervine la cererea Furnizorului, Yatta.ro nu are obligatia sa returneze taxele plătite de Utilizator.

 1. Listarea si Vanzarea

6.1. Condiții. Prin listarea unui produs pe Site Vânzătorul garantează că produsul listat respecta politicile Yatta.ro. respectiv că acestea îndeplinesc condițiile impuse de Funrizor pentru a fi comercializate prin intermediul site-ului.

6.1.2. Vânzătorul garantează de asemenea ca are capacitatea de a vinde in mod legal produsul. Produsele oferite vor fi descrise cu acuratete precum și toți termenii de vanzare ai acestuia in magazinul Dvs. pe Yatta.ro. Listarea Dvs. poate include doar text, grafica, imagini sau alt continut relevant pentru vanzarea acelui produs. Toate produsele trebuie sa fie listate intr-o categorie adecvata cu etichetele corespunzatoare.

6.1.3. Fiecare listare trebuie sa descrie in mod exact, corect, precis si complet produsul sau produsele de vanzare din acea listare. In cazul in care cantitatea "in stoc" este mai mare de unu (1) toate produsele din listarea respectiva trebuie sa fie identice. Fiecare produs unic trebuie sa aiba propria listare.

6.2. Politica Magazinului. Toti vanzatorii sunt indemnati sa evidentieze politica propriului magazin pentru magazinul de pe Yatta.ro. Aceste politici pot include, de exemplu: livrarea, returnarea , plata si politici de vanzare.

Vanzatorii trebuie sa creeze politici rezonabile de buna credinta si sa le respecte. Toate politicile magazinului trebuie sa fie in conformitate cu politicile Yatta.ro.

6.2.2. Vanzatorii sunt responsabili pentru impunerea politicilor rezonabile din propriul magazin. Yatta.ro isi rezerva dreptul de a cere unui vanzantor sa-si modifice politicile magazinului.

6.3. Obligatii de Vanzare. Toate vanzarile sunt obligatorii. Vanzatorul este obligat sa livreze comanda sau in caz contrar sa incheie tranzactia cu cumparatorul intr-un mod prompt cu exceptia cazului in care exista o situatie exceptionala, cum ar fi:

(a) cumparatorul nu reuseste sa indeplineasca termenii si conditiile impuse de listarea vanzatorului (cum ar fi metoda de plata), sau

(b) vanzatorul nu poate autentifica identitatea cumparatorului. Cumparatorul este obligat sa livreze plata pentru produsele achizitionate, cu exceptia cazului in care exista o circumstanta exceptionala.

6.4. Pretul de vânzăre. Pretul menționat in fiecare listare a produsului trebuie sa fie o reprezentare precisa a vanzarii. Vanzatorii trebuie sa perceapa taxe rezonabile de expediere si acoperire a costurilor de ambalare. Vanzatorii nu pot percepe taxe exagerate de transport si nu pot evita taxele obligatorii.

6.4.2. Nu se permite modificarea pretul produsului dupa o vanzare, in scopul de a induce cumparatorul in eroare, denaturarea locului de expediere a produsului sau folosirea unui alt cont de utilizator. 

6.5. Produse interzise

6.5.1. Vânzătorii sunt răspunzători pentru conduita si activitatile desfășurate prin intermediului site-ului Yatta.ro si pentru oricare si toate datele, textele, informatiile, numele de utilizator, grafica, imaginile, fotografiile, profilele, audio, video, articole, si link-uri (impreuna, "Continut"), publicate pe și transmise prin intermediul siteului Yatta.ro.

6.5.2. Activitati restrictionate. Informațiile prezentate și produsele oferite spre vânzare trebuie să

 1. NU Fie false, inexacte sau sa induca in eroare
 2. NU Fie frauduloase sau sa implice vanzarea ilegala, falsificare sau produse furate
 3. NU Incalce asupra oricarei terte parti drepturile de autor, brevetele de inventie, marca, secretul comercial sau de proprietate sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau drepturi de publicitate sau intimitate
 4. NU Contina produse ce au fost semnalate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ca fiind periculoase pentru consumatori
 5. NU Fie obscene sau sa contina pornografie cu copii
 6. NU Gazduiasca imagini ce nu fac parte din nicio listare
 7. NU Faca referire directa sau indirecta, prin link sau sub orice alta forma, la produse ce sunt interzise prin prezentul Acord sau alte documente de politici asa cum sunt publicate pe Yatta.ro
 1. Continut

7.1. Furnizorul nu pretinde drepturi de proprietate asupra Continutului publicat de Utilizator , însă are dreptul de a utiliza orice informatii sau Continut publicat de Vânzător pe site-ul Yatta.ro. în vederea promovării site-ului propriu și a produselor comercializate de Vânzător. 

     8. Verificarea informațiilor

8.1. Furnizorul nu verifică permanent Continutul publicat de utilizatori care este pus la dispozitie pe Yatta.ro. Există posibilitatea ca conținutul publicat să fie ofensator, daunator, inexact, sau inselator. În cazul în care Furnizorul constată că, conținutul publicat încalcă legsilația în vigoare sau politicile interne ale site-ului Yatta.ro, conținutul neadecvat va fi eliminat.

8.2. Furnizorul nu este responsabil pentru disponibilitatea produselor din alte site-uri web sau resurse legate prin link sau la care s-a facut referire pe Site. Furnizorul  nu sustine si nu este responsabil sau raspunzator pentru orice continut, publicitate, produse sau alte materiale disponibile de la astfel de site-uri sau resurse. Furnizorul  nu va fi facut responsabil sau raspunzator, direct sau indirect, pentru orice daune sau pierderi cauzate sau presupuse a fi cauzate de sau in legatura cu folosirea sau increderea in orice astfel de continut, bunuri disponibile pe sau prin orice astfel de site-uri sau resurse.

 1. Solutionarea Litigiilor

9.1. Orice litigiu ivit între Furnizor și Utilizatori va fi soluționat pe cale amiabilă.

9.2. În cazul în care rezolvarea pe cale amiabilă nu este posibilă, părțile recunosc competența teritorială a organelor jduecătorești de drept comun din Oradea.

9.3. În cazul unor litigii ivite între utilizatori, Furnizorul poate incerca sa medieze conflictele ivite, însă nu are vreo obligație legală sau contractuală în acest sens.

9.4. Vânzărilor efectuate prin intermediul site-ului Yatta.ro sunt aplicabile prevederile Ordonanței de Urgență nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 1. Proprietatea Intelectuala Yatta.ro

10.1. Marca comercială ”yatta.ro create your happiness”, prezentarea grafică a logoului, siglele, desenele sau modelele, antetele de pagini, butoanele de icoane, script-urile, precum și prezentare grafică a site-ului sunt proprietatea Funrizorului și nu pot fi utilizate, inclusiv sau ca parte a marcilor comerciale si/sau ca parte a numelor de domenii sau adrese de e-mail, in legatura cu orice produs sau serviciu in orice mod care este de natura sa produca confuzie.

 1. Incalcare

11.1. Fara a limita orice alte cai de remediere, fara notificare, si fara rambursarea oricaror taxe, cu intarziere sau imediat, Furnizorul are dreptul de a elimina total sau parțial conținutul neadecvat publicat de un utilizator, sa avertizeze comunitatea Yatta.ro de actiunile anumitilor utilizatori, sa emita un avertisment unui utilizator, sa suspende temporar un utilizator, sa suspende temporar sau definitiv contul unui utilizator si toate privilegiile asociate acelui cont, sa inchida contul unui utilizator, sa interzica accesul la Site, si sa ia masurile tehnice si juridice de a tine un utilizator in afara Site-ului sau sa refuze sa furnizeze servicii unui utilizator, în cazul în care Furnizorul suspecteaza un utilizator ca a incalcat prezentul Acord, sau alte documente de politici si reglementari legale sau comunitare aplicabile.

 1. Confidentialitate

12.1. Furnizorul  asigură confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor acestui site.

12.2. Furnizorul nu comercializează şi nu transmite către terţi datele cu caracter personal furnizate pe acest site.

 1. Garanții

13.1. Tranzacțiile efectuate prin intermediul magazinelor virtuale create pe site-ul Yatta.ro vor fi efectuate pe riscul utilizatorilor.

13.2. Furnizorul nu oferă nici o garanție privind acuratețea și conținutul informațiile publicate de utilizatori, prin intermediul site-ului Yatta.ro, Vânzătorii acționând pe cont propriu.

13.3. Furnizorul nu-și asumă nici o responsabilitate pentru orice:

13.4. Furnizorul nu verifică verdicitatea datelor de identificarea furnizate de utilizatori cu ocazia înregistrării contului propriu, și nu verifică calitatea, proveniența, modul de utilizare, modul de fabricație a produselor oferite spre vânzare, astfel că nu răspunde în nici un mod pentru informațiile publicate de către utilizatori, nici pentru realizarea tranzacției și nici pentru eventualele reclamanții privind calitatea produselor vânzute.

13.5. Furnizorul nu garanteaza accesul continuu si neintrerupt la Site si nu garanteaza functionabilitatea Site-ului; acestea pot fi intrerupte de numerosi factori, in afara controlului Yatta.ro. Valabilitatea abonamentului se prelungește automat cu perioadele de timp în care activitatea site-ului a fost întrerupt.

 1. Raspundere Limitata

14.1. Este exclusă răspunderea Furnizorului pentru eventualele daune rezultate în mod direct sau indirect din utilizarea site-ului.

14.2. Site-ul este controlat si oferit de catre Yatta.ro cu facilitatile sale din Romania. Yatta.ro nu afirma ca Site-ul Yatta.ro este potrivit sau disponibil pentru folosinta in alte locatii.

 1. Despagubire

15.1. Utilizatorii vor fi obligați să despăgubească Furnizorul pentru orice prejudiciu suferit de aceasta în urma

 - violarea din partea utilizatorului a oricaror Termeni si Conditii din prezentul Acord

- violarea de catre utilizator  a oricaror drepturi a unei parti terte incluzand fara limitare orice drept de proprietate intelectuala, proprietate, sau privat; 

 1. Conformitatea legala; Taxe

16.1. Utilizatorii vor respecta toate legile si dispozitiile legale interne si internationale, statutele, ordonantele si regulamentele cu privire la utilizarea Site-ului si a oricarui serviciu oferit de Yatta.ro si, daca este cazul, listarea utilizatorul, achizitiile, solicitare de oferte de cumparare, si vanzarea produselor. In plus, utilizatorii vor fi responsabili pentru plata tuturor si oricaror taxe care se aplica oricarei achizitii sau vânzări de produse efectuate.

 1. Serviciul Yatta.ro

17.1. Yatta.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a inceta serviciul Yatta.ro pentru orice motiv, fara notificare, in orice moment. Yatta.ro isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Acord sau alte politici ale Site-ului in orice moment, asadar va rugam sa revizuiti politicile in mod frecvent. In cazul in care Yatta.ro face o modificare materiala Yatta.ro va va anunta pe Dvs. aici, prin email, prin intermediul unei notificari pe pagina Yatta.ro sau in alte locuri pe care Yatta.ro le considera adecvate. Ceea ce constituie o "modificare materiala" va fi stabilit de catre Yatta.ro la discretia unica a Yatta.ro, de buna credinta, si folosind bunul simt si o judecata rezonabila.

 1. Legislația aplicabilă

Raporturile dintre părți sunt guvernate de legile statului roman.

 1. Notificari

19.1. Cu exceptia celor explicate altfel, orice fel de notificare va fi trimisa catre Furnizor prin scrisoare postala, cu confirmare de primire, la adresa: Sat Cetariu Nr. 211 jud. Bihor.

19.2. Comunicările către utilizatori se realizează prin a-mail, la adresa menționată la înregistrarea contului.

19.3. Notificarea se considera facuta dupa 24 de ore de la trimiterea email-ului, cu exceptia cazului in care expeditorul este notificat asupra fapului ca adresa de email este invalida.